Albo Bor

Aluminijumski Profili

E-mail Print PDF

ALUMINIJUMSKI PROFILI BEZ TERMOPREKIDA IZ SERIJE ALS57

Al profili bez termoprekida se najčešće koriste za izradu stolarije koji se nalaze na pozicijama gde su temperature priblizno podjednake sa spoljne i sa unutrašnje strane prostora, tj. tamo gde nema velikih temperaturnih razlika. Isto tako se koriste za zastakljivanje spoljnih fasada zgrada, stepeništa i vešernica. Takođe, ova vrsta profila je preporučena za ostakljivanje velikih površina zbog lakoće materijala. Od ove vrste aluminijumskih profila se mogu izraditi prozori, balkonska vrata, ulazna vrata, pregradna vrata, fiksni elementi, lučni elementi , a takođe se mogu izraditi bilo kakvi drugi elementi po zahtevu kupca. Na sve prozore i vrata mogu se nadograditi roletne i komarnci.

NISSAL ALS57 TEHNIČKI KATALOG


ALUMINIJUMSKI PROFILI SA TERMOPREKIDOM IZ SERIJE ALT68

Al profili sa termoprekidom se najčešće koriste za izradu spoljašnje stolarije. Profil sa termoprekidom je profil koji u svojoj strukturi ima poliamidnu traku, širine od 16-24 mm. Praktično profil se sastoji iz dve odvojene komore spoljašnje i unutrašnje između kojih je poliamidna traka koja pravi termo most (termo-prekid). Na ovaj naćin se obezbeđuje trajna toplotna izolacija, čime je sprečeno provođenje toplote po preseku profila (sudaranje vazduha iz prostorije sa spoljašnjim vazduhom) i time izbegnuto "ZNOJENJE" odnosno stvaranje kondenza na unutrašnjim površinama pri velikim temperaturnim razlikama između spoljašnjeg i unutrašnjeg vazduha. Sistem ALT68 predstavlja konstrukciju aluminijumskih profila sa termo prekidom koji čine poliamidne trake širine 20 mm. Svoju široku primenu je obezbedio zahvaljujući svojim tehničkim i termičkim karakteristikama. Sa koeficijentom k=2,44 W/m2K, ovaj sistem spada u kategoriju 2.1 (po DIN 4108), što je doprinelo njegovoj primeni na svim objektima gde su pored ostalih mehaničkih i drugih karakteristika dominantan uslov bila i termička svojstva aluminijumskog sistema. Ovaj sistem aluminijumskih profila sa termičkim prekidom, okovom u sistemu «EVROŽLJEB-a» i EPDM dihtung zaptivkama najnovije generacije, omogućava izradu: bilo kog tipa prozora, balkonskih, ulaznih vrata sa jednim ili više krila (otvaranje spolja i unutra) i portala i drugih fasadnih pregrada.

NISSAL ALT68 TEHNIČKI KATALOG

ALUMINIJUMSKI PROFILI SA TERMOPREKIDOM IZ SERIJE ALT7500

Sistem ALT 7500  predstavlja konstrukciju aluminijumskih profila sa termo prekidom koji čine poliamidne trake širine 34 mm. Svoju široku primenu je obezbedio zahvaljujući svojim tehničkim i termičkim karakteristikama. Sa koeficijentom prolaza toplote, za ram Uf=1,75 W/m2K  i za prozor Uw=1.01 W/m2K, (sa ispunom od troslojnog termoizolacionog stakla sa koeficijentom prolaza toplote  Ug= 0.7 W/m2K), ovaj sistem spada u sam vrh ponude termoizolovanih konstruktivnih sistema, što je doprinelo njegovoj primeni na svim objektima gde su pored ostalih mehaničkih i drugih karakteristika dominantan uslov bila i termička svojstva aluminijumskog sistema. Poliamidne trake: debljine 34 mm proizvedene od visokokvalitetnog atestiranog poliamida PA66 GF 25. Debljina ispune/stakla: Različite, od 29 do 64 mm u zavisnosti od vrste upotrebljenih kit lajsni. Termo ispuna prostora (komora) oivičenih poliamidnim trakama i prostora oko termo stakla vrši se penastim termoizolacionim materijalom. Centralna guma je od dvokomponentnog E.P.D.M.-a.Kompaktni deo profila vezuje se za aluminijumski profil, a mikroporozni služi kao termo ispuna. Omogućava izradu: bilo kog tipa prozora, balkonskih, ulaznih vrata sa jednim ili više krila (otvaranje spolja i unutra) i portala i drugih fasadnih pregrada.

NISSAL ALT7500 TEHNIČKI KATALOG

ALUMINIJUMSKI PROFILI SA TERMOPREKIDOM ALUMIL ZA KLIZNO-PODIZNI SISTEM

S560 je robustan podizno-klizni sistem koji obezbeđuje visok nivo toplotne izolacije, fleksibilnost u izgradnji i idealan je za velike otvore. S560 nudi fleksibilnost koja pomaže u izgradnji prozora i vrata za male i veoma velike otvore. Zahvaljujući čvrstini i konstrukciji profila omogućuje bolju vezu spoljnje i unutrašnje sredine.

 • Dubina krila: 56mm
 • Glatko i lagano klizanje zahvaljujući inoks šinama
 • Podizno-klizni mehanizmi za krila od 90, 150 i 300 Kg
 • Opciono može imati zabravljivanje u više tačaka
 • Visok nivo toplotne izolacije: Uf od 2,2 do 4,6 W/m2KALUMINIJUMSKI PROFILI BEZ I SA TERMOPREKIDOM ALUMIL ZA SKLAPAJUĆI (HARMONIKA) ACCORDION SISTEM

M9800 je Alumil-ov predlog za hladna harmonika vrata za razliku od M19800.

 • Sa gornjim kačenjek koristeći specijalne roler-šarke (250Kg po roleru, 125Kg po krilu)
 • Ravna donja vođica (u podu ili ne) za jednostavniji pristup
 • Neograničen broj krila u suprotnosti sa konstrukcijama koje koriste podni mehanizam
 • Mogućnost za vrata sa bravom, šarke unutra ili napolju
 • Mogućnost za roletne
 • Jednostruko, dvostruko i trostruko zastakljivanje (od 24 do 32mm)

M19800 je izolovani harmonica sistem sa 50mm debljinom krila i specijalnim rolerima za velike težine. Poslednje krilo se može koristiti kao ulazna vrata. Sistem nudi dve tipologije:
 • Gornje kačenje, sa rolerima koji klizaju u gornjoj vođici (250Kg po gornjem roleru i 125Kg po krilu)
 • Podno kačenje, sa rolerima koji klizaju po donjoj vođici (400Kg po donjem roleru 200Kg po krilu)

ALUMINIJUMSKI PROFILI BEZ I SA TERMOPREKIDOM ZA CLASSIC KLIZNE SISTEME

ALH62 bez termoprekida je sistem kod koga zbog tehničke izvedbe aluminijumskih kliznih otvaranja , postoje izvesna ograničenja pri njihovoj primeni . Aluminijumske klizne sisteme predlažemo kao prozor (ili klizna vrata) na mestima gde nije potrebno idealno zaptivanje , zbog zaptivanja pomoću četkica umesto EPDM-gume , što može da dovede do pojave kondenzacije na profilu ili staklu. Koristi se uglavnom u unutrašnjim prostorijama u svojstvu pregradnih vrata. Prestavlja idealno ekonomično rešenje.

PROAL ALH62


ALUMIL S350 sa termoprekidom  je novi pristup u kliznim sistemima koji je u potpunosti u skladu sa modernim arhitektonskim trendovima sa jednostavnim i pravim linijama i znatno manje vidljivim aluminijumskim ramom. Visok nivo toplotne izolacije u kombinaciji sa raznovrsnim inovativnim dizajnerskim rešenjima, čine S350 idealnim rešenjem za savremene stambene objekte.

 • Dva klizna krila
 • Tri klizna krila
 • Četiri klizna krila sa sučeljavanjem
 • Ugaona konstrukcija sa dva klizna krila
 • Ugaona konstrukcija sa klizanjem krila u zid
 • Klizanje jednog krila u zid
 • Dva krila sa sučeljavanjem i klizanjem u zid
 • Klizno krilo sa fiksom